Rengøring kræver en indsats

Uanset, hvordan reklamebrancen forsøger at sælge nye midler og sæber, ved at sørge for, at de gør rengøring til den reneste leg, så findes der stadig ikke hvide tornadoer der flyver ud af flasken og klarer det hele og får alting til at dufte himmelsk, imens du nyder en kop kaffe og ser lidt fjernsyn. Du må selv gøre det hårde hårdt slid med at rengøre og skure, igen og igen, hvis drivhuset ikke skal gå helt til i fnuller, støv og spindelvæv, men helst fremstå fin og nogenlunde skinnende. fejebladet hopper heller ikke selv ud af skabet og tager en tørn.

Kun få holder af rengøring

Der er ikke enormt mange danskere, der er særlig voldsome med at rengøring, med få undtagelser, ville de fleste tiltrækkende allerhelst slippe, hvis de kunne. Der er dog undtagelser og de er store med rengøring og vrider en klud eller svinger en skidtkost, så snart chancen viser sig. I deres huse er der spejlblanke flader og ikke et spindelvæv i miles omkreds. Langt de færreste mennesker ville hellere end gerne slippe for nogensinde at vride en klud, hvis det kunne lade sig gøre og det ikke fik den konsekvens, at huset sandede helt til i skidt og møg og skidt. Fritiden er fyldt med aktiviteter og rengøring har ikke altid første prioritet. Klares burde den, men når ingen gider, kan det nyttigt blive årsag til ballade i de små barndomshjem, når ungerne skal motiveres til at give en hånd søndag eftermiddag og farmand alt andet lige hellere vil se håndbold i tv.

Lad andre stå for jeres rengøring

Som famile skal man løfte i flok, så de voksne må stå sammen, hvis børnene skal blive gode til at hjælpe til, uden hverken at skulle trygles, trues eller lokkes. Måske i skulle overveje, at hente hjælp udefra til at klare en del eller hele rengøringen. I en fortravlet familie er det en god håndsrækning at få og egentlig også til at afskrive sig fra.