Rengøring kræver en indsats

Uanset, hvordan reklamebrancen forsøger at sælge nye midler og sæbeprodukter, ved at love, at de gør rengøring til den reneste underholdning, så findes der stadig ikke hvide tornadoer der flyver ud af flasken og klarer det hele og får alting til at dufte himmelsk, imens du nyder en kop kaffe og ser lidt tv. Du må selv gøre det hårde slid med at skrubbe og skure, igen og igen, hvis lejligheden ikke skal gå helt til i skidt og møg, støv og spindelvæv, men helst fremstå fin og nogenlunde skinnende. støvekosten hopper heller ikke selv ud af skabet og tager en tørn.

Kun få holder af rengøring

Der er ikke mange danskere, der er særlig vilde med at rengøring, med få undtagelser, ville de mange nok allerhelst slippe, hvis de kunne. Der er dog undtagelser og de er vilde med rengøring og vrider en klud eller svinger en skidtkost, så snart chancen viser sig. I deres huse er der spejlblanke flader og ikke et spindelvæv i miles omkreds. Langt de færreste mennesker ville hellere end gerne slippe for nogensinde at vride en klud, hvis det kunne lade sig gøre og det ikke fik den konsekvens, at gården sandede helt til i støv og dårligt. Fritiden er fyldt med aktiviteter og rengøring har ikke altid første prioritet. Klares skal den, men når ingen gider, kan det nyttigt blive årsag til ballade i de små hjem, når ungerne skal motiveres til at give en hånd søndag eftermiddag og farmand i og for sig hellere vil se fodbold i tv.

Lad andre stå for jeres rengøring

Som famile skal man løfte i flok, så de voksne må stå sammen, hvis børnene skal blive gode til at hjælpe til, uden hverken at skulle trygles, trues eller lokkes. Måske i skulle overveje, at hente hjælp udefra til at klare en del eller hele rengøringen. I en fortravlet familie er det en god håndsrækning at få og i grunden også til at afskrive sig fra.